Zij merken al echt een transformatie

Klantervaringen

Inmiddels heb ik al menig salon mogen coachen en successen laten ervaren.
Lees wat deze ondernemers van mijn begeleiding vonden.

5/5

"Ik kwam heel toevallig een post van Johanna tegen op social media en hoewel ik helemaal niet op zoek was naar een coach, was ik wel direct geïnteresseerd en besloot mij aan te melden voor een oriëntatiegesprek.

In de tussentijd ontving ik een nieuwsbrief over de 'Salon Detox'. Je kent het vast wel: je hebt geen personeel, wel een (over)volle agenda en weet dat je af en toe kritisch naar jezelf en je salon moet kijken, maar weet eigenlijk niet waar je beginnen moet. Dat had ik dus ook. Daarom besloot ik de Salon Detox te doen. 5 dagen lang een online les en die waren heel waardevol voor mij. Geen heftige veranderingen, maar gewoon eens even kijken naar wat en hoe je aan het werk bent. Kleine veranderingen leveren grote voordelen op.

Tijdens de Salon Detox had ik het oriëntatiegesprek met Johanna. Het voelde direct fijn en vertrouwd en ook het online contact was geen enkele belemmering. Ik heb het 3 maanden online coachtraject gevolgd en dit heeft me echt geholpen. Omdat Johanna veel praktijkervaring heeft in de schoonheidsbranche, begreep zij direct waar ik tegen aan liep en niet verder mee kwam. Aan de hand van haar eigen praktijkvoorbeelden of situaties waar ik zelf tegen aanliep, gaf zij mij advies en liet ze me dingen van een andere kant bekijken.

Vervolgens heb ik ook de workshop 'Verkopen met gemak en een goed gevoel' gevolgd. Super leuk om Johanna in levende lijve te ontmoeten en verhalen van andere collega's te horen. Iedere schoonheidsspecialist kent de theorie van verkopen, maar in de praktijk blijft het lastig. De naam van de workshop zegt genoeg, dus mocht dit jouw probleem zijn, meld je snel aan!

Ik ben dankbaar dat ik een fijn mens als Johanna hebt ontmoet. Johanna is nuchter, eerlijk, heeft humor, alles tot in de puntjes geregeld en het allerbelangrijkste: haar coaching is echt persoonlijk op jou gericht."

- astrid angenent, Salon soin pur

5/5

"Mijn coachtraject bij Johanna heeft mij veel inzichten gegeven.
Ik ben blij dat ik de stap naar Johanna heb gezet.
Ik kon mijn mening altijd eerlijk uitspreken en zonder oordeel keek Johanna naar mijn stappen. Ik kan het iedereen aanraden om eens met iemand anders naar je bedrijf te kijken.
Bedankt voor al je hulp!"

- nathalie dauvillier, Cosmetisch huidinstituut dronten

5/5

"Onlangs heb k het coaching traject gevolgd. Het was een eye opener...
Na 35 jaar een salon te draaien had ik veel te veel om aan te bieden. We hebben samen alles op een rij gezet. Ik heb heel wat diensten geschrapt. Dit geeft rust voor mezelf maar ook voor mijn klanten. Johanna heeft mij hier super bij geholpen. We gaan nu 1 x per kwartaal samen kijken of het allemaal nog 'klopt'. Vooral als je alleen werkt is dit coaching traject van Johanna zeker aan te raden. Zo fijn om met iemand te sparren over nieuwe dingen, marketing etc. Johanna is heel toegankelijk, gezellig en ze weet dingen in je los te maken.
Johanna, tot zover al heel erg bedankt voor dit traject. Je bent super."

- merian bos-heerink, salon merian

5/5

"Heel blij ben ik met het coachtraject welke ik ben aangegaan met Johanna Nauta.
Het is fijn om te kunnen sparren en overleggen met iemand die al zoveel jaren ervaring heeft in de beautybranche. Johanna heeft mij nieuwe motivatie gegeven om het beste uit mijn salon te halen. Johanna is enthousiast, vriendelijk en een warm persoon, bij wie je je meteen op je gemak voelt. Een aanrader! "

- Fettje bajema, huidsalon fettje

5/5

"Johanna heeft me geleerd dat ik met mijn eigen gevoelige, allergische huid alles al in huis heb om klanten met een gevoelige, allergische huid op hun gemak te stellen, ze te helpen, ze te behandelen en ze van advies en tips te voorzien.
Het is super fijn om met Johanna samen te werken,
zij motiveert je echt naar een hoger level!"

- carla rijbroek, beleef schoonheid

5/5

"Het coachtraject met Johanna heeft mij enorm geïnspireerd. Ik ben 20 jaar schoonheidsspecialist en sinds dit jaar Vitaliteits-expert (coach).


Met de hulp van Johanna ben ik weer uitgedaagd om de veranderingen in mijn salon toe te passen die bij mij horen. Een nieuwe doelgroep: 'de zelfbewuste vrouw van 40+'.

Johanna is professioneel en eerlijk in haar adviezen.
Bedankt Johanna!"

- Anita scheltinga, schoonheidssalon beau visage

5/5

"Zo fijn om met jou het 1-op-1 coachtraject te hebben gedaan!!

Je weet de pijnpunten aan te raken en mij kritisch te laten kijken naar wat ik nou eigenlijk aan het doen ben en waar verbeterpunten zijn. Hoe mooi is het om jezelf en daarmee je bedrijf onder de loep te leggen en jezelf af te vragen: "Wat wil ik nog, wat kan ik nog en bovenal waar kies ik voor? Samen met jou kom je echt veel verder in het proces, dan wanneer je dit alleen doet.

Naast deze helderheid en focus is ook mijn omzet echt flink toegenomen!

Ik raad de samenwerking met jou iedereen aan die niet alleen IN, maar ook AAN haar/zijn bedrijf wil werken. Los van je professionaliteit ben je ook een heel fijne, warme persoonlijkheid. Tot snel!"

- pascale huis in het veld , pastelle beauty

5/5

"Bedankt Johanna, voor je advies. Door prioriteiten te stellen kun je bezig zijn met de dingen waar je goed in bent. Door verschillende behandelingen te schrappen is er ook meer rust gekomen. En mijn omzet is toegenomen."

- els mans, Huidverzorgingsintituut jeunesse

5/5

"Ik vond het heel fijn om met je te werken. Door jouw tips ben ik mij zekerder gaan voelen tijdens intakegesprekken. Ik durf meer te zeggen zonder mij schuldig te voelen. De verkoop van mijn kuren en producten gaat inmiddels echt beter en mijn omzet is toegenomen! Ik weet nu dat ik goed bezig ben. Bedankt."

- Enid philips, salon prosperity

5/5

"Ik heb een coachtraject bij Johanna gevolgd, omdat ik verder wilde groeien met mijn bedrijf. Ik wil me meer bezig houden met het bepalen van de structuur en het aansturen, i.p.v. zelf nog te behandelen. We hebben mijn persoonlijke waarden vertaald naar een bedrijfscultuur; de "Hanneke-experience". Ik volg nu een onderhoudstraject, dat houdt me alert en gemotiveerd en het zorgt dat ik de juiste focus blijf houden."

- hanneke wolters, cosmedisch instituut hanneke

5/5

"Na drie lockdowns en twee verhuizingen in de afgelopen twee jaar, heeft Johanna mij weer weten te motiveren. Ze neemt je mee naar de basis op zoek naar je doelen en missie.
Altijd met opbouwende kritiek, mij uit mijn comfortzone halen, waardoor ik zakelijk maar ook persoonlijk enorm gegroeid ben.
Johanna is een ontzettend lieve en vooral betrokken coach. Ik verheug mij op het vervolgtraject, waarvan ik nu al weet dat dit ook een succes zal worden. Dank je wel, Johanna!"

- daworka pronk, schoonheids- en huidverbeteringssalon daworka

5/5

"Ik ben Johanna heel erg dankbaar. Ik had heel veel moeite om mijn concept volledig uit te werken. Johanna heeft mij daar heel goed mee geholpen. Daarnaast hielp ze me om mijn 'waarom' helder te krijgen en de passie voor mijn werk weer te vinden. Ik heb bijzonder fijne coaching-momenten gehad en mijn bedrijf is nu groeiende. Dankzij de goede coaching van Johanna heb ik nu veel meer structuur en daardoor veel meer rust.
Super bedankt, Johanna!"

- Myriam sillië, embrace oisterwijk

5/5

"Johanna heeft mij in korte tijd weer enthousiast voor mijn werk weten te maken.
Ze heeft mij ook inzicht gegeven in het belang van het bepalen van een duidelijke doelgroep. Fijne coach!"

- Janette slothouber, schoonheidssalon heerlijk

5/5

Johanna is goed in het aanbrengen van structuur.
Ze helpt me om mijn ideeën om te zetten in een bedrijfsplan met concrete stappen.
Door haar coaching denk ik na over wat bij mijn bedrijfsconcept past en wat juist niet.
Dat geeft mij richting om de juiste koers te bepalen. Ze is ook heel sterk in het maken van een klantgerichte uitleg voor de dingen die ik doe in mijn salon.
Daar hebben zowel ik als mijn klanten heel veel baat bij.

- JEanette cordes, Esther's Choice anti ageing specialist

5/5

"Ik was al een hele tijd op zoek naar een andere rol binnen ons bedrijf, de dingen die ik deed gaven mij geen voldoening meer. Maar ik had geen idee hoe het anders kon. Johanna kwam op het juiste moment op mijn pad en door haar fijne begeleiding heb ik hele grote stappen voor mijzelf gemaakt, die mijn heel veel energie geven om het helemaal anders te gaan doen; ik heb er heel veel zin in! Ik kijk er naar uit om verder begeleid te worden.
Dankjewel Johanna!"

- Charlotte steijaert, Huidkliniek steijaert

5/5

"Johanna is een mensen-mens, ervaren, bescheiden en doortastend. Ze luistert goed en filtert snel wat je pijnpunten en speerpunten zijn. Het stellen van doelen en het krijgen van overzicht, geeft me heel veel ruimte en vrijheid in mijn hoofd. Johanna helpt mij door me een spiegel voor te houden. "Wat zijn mijn drijfveren? Welke klanten wil ik nu echt aantrekken? Wat straal ik eigenlijk uit? Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik?" Ik denk dat de meesten van ons gewoon zijn gestart met hun salon en door omgevingsfactoren ergens zijn beland. De bewustwording van je eigen kracht is een verademing; dat je zelf je eigen koers mag/moet bepalen. Door de to-do lijstjes en bijlages die je tijdens het 1-op-1 coachtraject krijgt, wordt het overzichtelijk en naarmate het proces vordert, is het steeds duidelijker wat je te doen staat.

- LIES sterk, ZIN AAN ZEE VLIELAND

5/5

"Als je verdieping in je bedrijf wilt, dan is een coachtraject van Johanna echt een aanrader! Ook al heb je - net als ik - al 30 jaar een eigen salon, het gaat nooit vanzelf. Het is belangrijk dat je jezelf af en toe onder de loep neemt. Met behulp van Johanna lukt dat, omdat ze je in je waarde laat en vooral ook omdat ze adviezen geeft die echt bij je passen. Ze laat je nadenken over wat jij zelf belangrijk vindt en waar je voor wilt staan, zodat je de juiste cliënten aantrekt."

- Ina van der laan, Salon Amélior

5/5

"Wat ik van Johanna geleerd heb is dat je adviseren niet eng moet vinden en dat mijn kracht ligt in de totaalbeleving. Ze heeft me in laten zien dat de klanten mij als specialist zien en dat ik hun het beste advies geef. Dit leidt vaak tot verkoop."

- Bianca de boer, Casa Bellezza

5/5

"Ik ben heel blij met de ondersteuning! Johanna is echt een inspirator.
Ze luistert goed en geeft opbouwende kritiek.
Ze ziet waar het goed gaat en waar nog winst te behalen valt.
Johanna leerde mij hoe ik de juiste vragen kan stellen en hoe ik nog beter kan adviseren. Mijn verkoop gaat, mede hierdoor, de laatste jaren beduidend beter."

- Ellen hamersma, Schoonheidssalon Eleonora

5/5

"Johanna vertelt altijd alles in duidelijke en makkelijke verhaaltjes. Fijne ezelsbruggen (zoals de dakpannen) waardoor ik het zelf allemaal goed begreep, maar dit ook duidelijk kon overbrengen naar klanten. Wat ik vooral heb geleerd: niet denken voor een klant. Gewoon je advies geven en niet denken "oh, die kan dat toch niet betalen" bijvoorbeeld. Ik heb altijd al haar trainingen heel fijn en duidelijk gevonden en ze heeft me gestimuleerd om meer producten te verkopen."

- Yolan saavedra, Bodycare Caribbean

5/5

"Twee belangrijke dingen die Johanna typeren, zijn haar kennis en rust. Beginnen bij het begin, kennis, eerlijkheid, niet denken voor je klant, luisteren en compleet advies geven zijn haar kernpunten."

- Angelique felisie, Bodycare Caribbean

Samen maken we jouw salon nog succesvoller!

Mijn workshops en persoonlijke 1-op-1 coach trajecten geven je meer inzicht in je salon, hoe je er op dit moment voor staat en waar je kunt verbeteren. Je leert hoe je betere klanten aantrekt en hoe je van je bestaande klanten fans maakt!