Jouw eigen, unieke route naar een succesvolle(re) salon.

Wat was het fijn dat we vorig weekend eindelijk weer live naar de vakbeurs konden! Ik was alle dagen van de partij op de Beauty Trade Special in Utrecht en heb genoten van alle nieuwe contacten en het weerzien met zoveel oude bekenden. Ik mocht elke dag de presentatie “Jouw eigen, unieke route naar een succesvolle(re) salon” verzorgen. Er was veel belangstelling en ook veel herkenning.

Misschien herken je het zelf ook wel…

Dat je thuiskomt na een beursbezoek met leuke nieuwe dingen, om er vervolgens achter te komen dat het op de één of andere manier niet werkt bij jouw in de salon? Of misschien word je wel eens onzeker door wat je bij collega’s allemaal voorbij ziet komen op social media? Of heb je soms het gevoel dat het je overkomt in de salon, dat je als het ware geleefd wordt. Hoe kun je er voor zorgen dat je voortaan alleen de keuzes maakt die goed voor jou en je salon zijn? Hoe zorg je er nu voor dat jij zelf je koers bepaalt?

Na het lezen van dit blog weet je beter wat er wel en niet bij je past en zal je gemakkelijker de juiste keuzes maken en ook veel krachtiger overkomen!

Heb jij een duidelijke ‘routeplanning’ voor jouw salon? Sta je precies waar je wilde staan? Heb je de klanten waar je blij van wordt? Kopen ze met gemak jouw behandelingen en producten? Voel je echt het vuur van binnen, of doe je eigenlijk een trucje dat even werkt en heb je dan weer iets nieuws nodig om weer enthousiast te worden?

Waar sta jij op dit moment met je salon? Ben je hier heel bewust terechtgekomen? Of is het eigenlijk min of meer zo gelopen? Overkomt alles je of heb je een duidelijke koers?  Waar sta je nu en waar wil je naar toe? Alleen met een duidelijke focus kom je waar je wilt zijn.

Het begint allemaal bij jou…

Alleen wanneer je werkt en leeft volgens wat voor jou echt belangrijk is, kun je echt succesvol worden en blijven. Blijft het vuurtje branden. Als je werkt vanuit jouw eigen intrinsieke motivatie, dan werk je met echte passie. En dat werkt! Hoe authentieker je bent, hoe krachtiger je over komt en hoe gemakkelijker je de juiste klanten aan je bindt. Het is belangrijk om je eigen, unieke koers te blijven bepalen. Beslissingen die gebaseerd zijn op je persoonlijke waarden, leiden tot meer tevredenheid. Als je in overeenstemming met je waarden leeft, kom je in je kracht te staan. Je neemt beslissingen die goed voor je zijn.

Als je jouw persoonlijke drijfveren helder hebt, dan is het zaak om dit alles te vertalen naar een krachtig en succesvol salonconcept. De duidelijkheid van je concept bepaalt voor een groot gedeelte je succes. Hoe duidelijker, hoe gemakkelijker je de juiste klanten aantrekt en de klanten die je niet wilt juist buiten de deur houdt. Ook helpt het je om de juiste keuzes te maken. Zonder duidelijk concept is het voor de klant niet duidelijk waar jij voor staat.  Waarom zou ze voor jou kiezen? Wat kan ze verwachten?

Zorg dat alles wat je doet of kiest voor je bedrijf jouw concept onderstreept. Kies alleen de zaken die goed passen in je concept en laat de andere dingen links liggen. Dus kies geen zaken alleen omdat jij het leuk vindt of omdat het een hype of een trend is. (Bijv. salon voor natuurlijke huidverjonging die botox erbij gaat aanbieden. Dit snapt je klant niet! Bovendien heb je juist de mensen aangetrokken die voor natuurlijk gaan…). Het is belangrijk om duidelijke keuzes te maken. Wat doe je wel, wat doe je niet. Als weet wie je bent en waar je voor staat, neem je beslissingen die goed zijn voor jou en je salon en dan werk je volgens je interne motivatie.  Je zult minder gevoelig zijn voor wat anderen zeggen of doen.  Wanneer je jouw persoonlijke waarden kunt vertalen naar een duidelijk salon concept, dan kan het niet anders dan een succes worden!

Ik hoop dat je ik nu heb geïnspireerd om aan de slag te gaan met jouw eigen, unieke salonconcept!

Workshop

Vind je het leuk om samen met collega’s een dag te werken aan jouw unieke salonconcept?

Kom dan naar de live workshop “Jouw persoonlijke waarden vertalen naar een succesvol salonconcept”. Na deze workshop heb jij je eigen, unieke salonconcept helemaal helder!

Je bent van harte welkom op 16 mei of 4 juli, van 10.00 – 16.00 uur. De investering voor deze compleet verzorgde dag is € 198,- excl. BTW. Deze workshop wordt gehouden op een inspirerende locatie in hartje Sneek. Aanmelden kan via info@johannanauta.nl.

Vlog identiteit

Zoek je nog meer inspiratie over dit onderwerp? Kijk en luister dan naar mijn vlog over jouw unieke identiteit :

Alleen wie zelf brandt, kan anderen in vuur en vlam zetten!

Alleen wanneer je vanuit je eigen, intrinsieke motivatie en enthousiasme werkt, kan je anderen ook enthousiast maken.