Met deze 5 tips haal je het meeste uit je beursbezoek!

Komend weekend – 24, 25 en 26 september – is de Beauty 2 Buy beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Ben je van plan om inspiratie op te doen? Of wil je je oriënteren op nieuwe behandelingen, apparatuur of producten? Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ben jij ook wel eens heel enthousiast thuisgekomen van een beursbezoek, met allemaal leuke, nieuwe dingen? Om er vervolgens achter te komen dat het geen succes werd in jouw salon? Of heb je je wel eens laten verleiden door mooie ‘verkooppraatjes’ of door enthousiaste collega’s om DE trend van nu aan te schaffen? Om na verloop van tijd de spullen onder een laag stof vandaan te halen en er achter te komen dat de houdbaarheidsdatum al lang verstreken is….

De oorzaak is simpel; wat bij collega’s een groot succes is, hoeft dat bij jou niet te zijn. Niemand is gelijk en dat is maar goed ook! Hoe beter je weet wat bij je past, hoe authentieker je kunt zijn. En hoe authentieker je bent, hoe gemakkelijker je de juiste klanten aantrekt en de juiste keuzes maakt. De keuzes die bij jou en je salon passen. Dus blijf bij jezelf!

Daarnaast is het verstandig om je beursbezoek goed voor te bereiden. Hierbij 5 tips voor een succesvol beursbezoek:

  1. Er worden een aantal workshops georganiseerd op de beurs. Zet alvast in je agenda aan welke workshop je mee wilt doen en op welk tijdstip.
  2. Bedenk van tevoren wat je wilt zien en wie je wilt spreken en maak daar je prioriteit van. Maak met behulp van de plattegrond een planning voor je beursbezoek, misschien kun je zelfs van tevoren al afspraken maken met de mensen die je echt wilt spreken. Toen ik als accountmanager op de beurs stond, vond ik het heel prettig om van tevoren afspraken te plannen.
  3. Welke beursaanbiedingen hebben jouw vaste leveranciers? Bekijk van tevoren wat je daarvan wilt bestellen en bestel het eventueel al van tevoren. Dat scheelt tijd op de beurs.
  4. Als je nog tijd en energie over hebt, kun je daarna nog een rondje ‘voor de leukigheid’ doen. Laat je niet meeslepen door alle prikkels op de beurs, zoals een prachtige stand, een overtuigend verhaal, aanbiedingen, collega’s die ergens enthousiast over zijn etc. Vraag jezelf bij alles af of het echt bij jou en bij jouw salon past.
  5. Zorg dat je op tijd bent, zodat je alle tijd hebt. En… vergeet ook niet te genieten van de sfeer en de contacten met collega’s en leveranciers!

In april was ik het hele beursweekend aanwezig en mocht ik elke dag een presentatie geven. Dit weekend kom ik niet ‘in actie’, maar ik ga de beurs zeker bezoeken! Ik ben van plan om op zondag te komen en ik heb mijn ‘voorbereidingslijstje’ al klaarliggen! Wie weet zien we elkaar?