Neem afscheid van werkdagen die gevuld zijn met de gewone behandelingen en met af en toe productverkoop

Je houdt van je vak en hebt veel kennis en biedt de beste behandelingen en producten aan in je salon. En toch hoor je je klant weer zeggen: “Doe maar de gewone behandeling” of “Ik gebruik altijd merk x en dat bevalt me prima!”. En passen je klanten eigenlijk nog wel bij je?
Je merkt dat het je soms allemaal veel energie kost.

Je zou zo graag zoveel meer willen bereiken met je salon… meer resultaten voor je klant, maar ook meer omzet en vooral meer winst. Maar voordat je het weet, is er weer een jaar voorbij waarin je wel veel hebt gewerkt, maar niet hebt gedaan wat je eigenlijk het liefste zou willen. Je hebt het gevoel dat je niet helemaal tot je recht komt, dat je niet de resultaten bereikt die je zou willen bereiken en dat je ook niet echt op waarde wordt geschat. Je weet wel dat je het anders zou willen doen, maar niet hoe je dat aan zou moeten pakken.

Stel je eens voor dat je klanten juist de behandelingen en kuren boeken, die jij het liefste doet. En stel je eens voor dat je omzet voor meer dan 50% uit productverkoop bestaat, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het verkopen bent. Ik durf te zeggen dat jij dit kunt realiseren en dat je het bovendien heel erg leuk gaat vinden! Het geheim zit namelijk gewoon in jezelf! Het gaat om authentiek zijn, een duidelijk concept te hebben, je klant en haar huidwens centraal te stellen en bovendien haar verwachtingen te overtreffen. Ik ben er van overtuigd dat je dit met gemak kunt realiseren, als je het maar op de juiste manier aanpakt.

Neem afscheid van werkdagen die gevuld zijn met de gewone behandelingen en met af en toe productverkoop… Bepaal je eigen koers en ga voor een succesvolle(re) salon met gespecialiseerde behandelingen, klanten die trouw en enthousiast de producten thuis gebruiken en bovendien zo enthousiast en blij zijn, dat ze weer andere klanten naar je toe sturen, die ook alles willen wat jij ze adviseert!

Samen maken we jouw salon succesvol(er)!