Van frustatie en ‘doe maar de gewone behandeling” naar een duidelijke koers en visie.

Van frustatie en ‘doe maar de gewone behandeling” naar een duidelijke koers en visie.

Om inzicht te geven in hoe een 1-op-1 coachtraject er in de praktijk uit kan zien, deel ik regelmatig een verhaal uit de praktijk. Omdat alles wat we bespreken in de trajecten vertrouwelijk is, is de naam van de schoonheidsspecialist in dit verhaal gefingeerd.

Intake:

Tijdens het intakegesprek vertelt Emma dat het op zich best goed gaat met haar salon, maar dat ze er steeds minder voldoening uit haalt. Haar salon bestaat al ruim 25 jaar en ze wil nog graag een jaar of 10 doorgaan, maar soms twijfelt ze daaraan. Ze heeft een trouw klantenbestand, waarvan een groot aantal klanten al vanaf het begin bij haar komt. Emma heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van heel verzorgend naar huid verbeterend. Ze heeft inmiddels 2 prachtige, huid verbeterende merken en biedt mooie, probleemoplossende behandelingen aan. Ze geeft aan dat nieuwe klanten wel meegaan in haar nieuwe manier van werken, maar dat juist haar trouwe klanten van het eerste uur nog steeds gaan voor ‘gewoon een lekkere behandeling”. Dit frustreert haar enorm.

Meer artikelen

Met de juiste focus het nieuwe jaar in: Zakelijke en Persoonlijke doelen voor Schoonheidsspecialisten en andere ondernemers in de Wellness- en Lifestyle branche!

Nu het einde van het jaar dichterbij komt, is het de perfecte tijd om even stil te staan en vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar je zal gaan brengen. Dit blog gaat over het stellen van duidelijke zakelijke en persoonlijke doelen, omdat ik geloof dat het hebben van de juiste focus de sleutel is tot een succesvol en bevredigend 2024.

In 5 stappen naar een succesvol 2024:

 

1. Reflectie op het afgelopen jaar

Voordat je aan de slag gaat met je plannen voor het nieuwe jaar, is het belangrijk om terug te kijken en te leren van de periode die achter je ligt.

Ken je het verhaal van de houthakker? Het is een metafoor die je het belang van reflecteren duidelijk maakt.

Er was eens een houthakker…..

Op de eerste dag bij zijn nieuwe werkgever ging hij enthousiast aan het werk. Hij kapte achttien bomen. De volgende dag stond hij wat vroeger op, vastbesloten om het nog beter te doen. Hij kapte vijftien bomen. “Ik zal wel moe zijn”, dacht hij. “Morgen gaat het vast weer beter. ”De volgende dag kapte hij er negen, daarna vijf en de laatste dag was hij de hele middag bezig om zijn tweede boom te kappen. Ongerust over zijn toekomst bij het bedrijf ging hij naar zijn leidinggevende en die vroeg hem: ”Wanneer heb je voor het laatst je bijl geslepen? ”Hij antwoordde: “Slijpen? Ik heb geen tijd gehad om te slijpen, want ik heb het veel te druk met kappen.”

In plaats van de tijd te nemen om effectiever te worden, blijven we door ploeteren met een botte bijl. Als je regelmatig de tijd neemt voor reflectie, blijf je scherp op alle gebieden. Neem de tijd om echt naar jezelf te kijken en te luisteren.

Ruimte maken voor reflectie is heel belangrijk als je in je kracht wilt blijven staan en iets voor jezelf en je klanten wilt betekenen. Reflectie zorgt voor verbinding tussen je waarden, opvattingen en je werkzaamheden. Bewust tijd maken voor reflectie zorgt bovendien voor veel effectiever gedrag.

“We hebben haast, dus we gaan eens rustig zitten” (Chinees gezegde)

 

2. Welke zakelijke doelen heb je voor je bedrijf in 2024?

  • Nieuwe of andere klanten aantrekken.
  • De klanttevredenheid verhogen.
  • Meer omzet of meer winst.
  • Een groeistrategie bepalen voor de salon of praktijk.
  • Juist minder werken of met een specifieke focus verder gaan.
  • De efficiëntie in de salon of praktijk verbeteren.
  • Je online zichtbaarheid verbeteren, aan de slag met social media voor de salon of praktijk.

Wat je doelen ook zijn, begin met het einde voor ogen, dan weet je waar je naar toe wilt. Zonder duidelijke bestemming weet je niet waar je naar toe gaat. Als je bestemming bekend is, vind je een weg om er te komen. Waar wil je naar toe? En waarom? Je hoeft nu nog niet te weten HOE je er komt, maar wel precies waar je naar toe wilt. Welke bestemming toets jij in op je navigatiesysteem?

Duidelijke keuzes geven je richting, waardoor je vastberaden aan de slag gaat. Ook zorgt het ervoor dat je actiever en creatiever wordt. Wanneer je een duidelijk doel hebt, zul je minder excuses vinden. Je voelt een gezonde druk om de doelen te behalen. Als je gaat voor vage doelen, dan heb je nog veel mogelijkheden om te ontsnappen. Dan probeer je eigenlijk maar wat. 

Doelen zorgen voor focus, motivatie en persoonlijke groei.

Met een doel maak je de ideeën die in je hoofd zitten concreet. Wanneer je jouw ideeën op papier zet, kun je een plan maken om ze te realiseren.

Doelen zorgen voor motivatie.

Wanneer je je doelen bereikt, voel je je succesvol.

Doelen helpen je het gevoel van succes te ervaren.

Het realiseren van je doelen, geeft een goed gevoel.

 

Doelen zorgen voor persoonlijke groei.

Om je bedoelen te bereiken is het vaak nodig om nieuwe vaardigheden te leren of dingen te doen die je nog nooit hebt gedaan.

“Don’t go through life, grow through life!”

Groot dromen mag, maar als je doel heel groot is, maak dan kleinere tussenstappen om uiteindelijk je doel te bereiken. Het moet wel reëel zijn, anders werkt het demotiverend.

 

3. Wat zijn je persoonlijke doelen voor 2024?

Wat vind jij belangrijk in je privéleven? Wat zijn de prioriteiten en wat zijn bijzaken? Heb je een goede balans tussen werk en privé? En hoe zit het met zelfzorg? Wanneer je werkzaam bent in de beauty-, wellness-, lifestyle of gezondheidsbranche, dan zorg je heel goed voor anderen. Maar…  vergeet je jezelf niet? Het helder hebben van jouw persoonlijke doelen en prioriteiten helpt je bij de juiste time management: waar wil jij je tijd wel en juist niet aan besteden?

 

4. Beauty- en wellnesstrends 2024

Waar liggen de kansen voor schoonheidsspecialisten en in de wellness- en lifestyle branche?  

Welke ontwikkelingen en trends zijn er op jouw vakgebied? En welke trends passen wel of juist niet bij jou en je bedrijf? Hoe authentieker je bent, hoe beter!

Je hoeft niet alle trends te volgen!

 

5. Het maken van een visiebord

Plannen maken is leuk, maar hoe zorg je er nu voor dat ze - door de hectiek van alledag - niet naar de achtergrond verdwijnen.

Een handig hulpmiddel het realiseren van je doelen is een visiebord (vision board).

Een visiebord is een collage van foto’s van de doelen en dromen die je wilt waarmaken. Dit kan zowel op zakelijk – als op persoonlijk vlak.

Met een visiebord maak je compact en concreet je exacte doelen zichtbaar. Je kunt een collage maken door foto’s en plaatjes op een mooi vel papier te plakken. Of je doet dit bijvoorbeeld digitaal, op Pinterest of in Canva. Je visiebord zorgt er voor dat je optimistisch blijft, ook op momenten waarop je de moed of motivatie even verliest. Wanneer je iets vaak genoeg en vol overtuiging herhaalt, wordt het je realiteit. Zorg ervoor dat je je visiebord dagelijks ziet.

 

WORKSHOP SUCCESVOL 2024

Wanneer je jouw visiebord in slechts één dag klaar wilt hebben, zonder dat je er thuis nog mee aan de slag moet, kom dan naar de live workshop SUCCESVOL 2024 op woensdag 17 januari in Sneek. Aan je eigen doelen werken met gelijkgestemde collega’s, inspiratie op locatie. Meer informatie of aanmelden voor de workshop: Meer info workshop succesvol 2024

 

Dus, ben je schoonheidsspecialist of beauty- wellness- lifestyle ondernemer; je hebt de kracht om je dromen waar te maken en van 2024 een succesvol jaar te maken! Stel duidelijke doelen, creëer een visiebord dat je inspireert en blijf jezelf ontwikkelen. Vind je het lastig om alleen je doelen te bepalen of je eraan te houden? Wil je graag persoonlijke begeleiding? Dan is een coachtraject op maat echt iets voor jou!

Plan een vrijblijvend oriëntatiegesprek en je weet binnen een half uur wat ik voor je kan betekenen. Ja, ik wil graag een oriëntatiegesprek!

Samen maken we jou nog succesvoller!

10 tips om het imago van je website te verbeteren

Doe de gewone dingen ongewoon goed.

Probeer de beste in jouw soort te zijn, net iets beter dan collega’s met hetzelfde aanbod. Zorg dat je altijd kwaliteit levert. Bij alle klanten. Ook bij die vervelende klant en ook bij de behandelingen die je liever niet meer zou doen (maar wel aanbiedt…).

Zorg voor een buitengewone klantbeleving

Maak het speciaal! Besteed aandacht aan alle details wanneer je klant jouw salon bezoekt. Van ontvangst, tot het afrekenen. Van de sfeer in de salon tot het zeeppompje bij het toilet. Van behandeling tot advies. Van het maken van een afspraak, tot nazorg. Etc., etc.

Jouw eigen, unieke route naar een succesvolle(re) salon.

Wat was het fijn dat we vorig weekend eindelijk weer live naar de vakbeurs konden! Ik was alle dagen van de partij op de Beauty Trade Special in Utrecht en heb genoten van alle nieuwe contacten en het weerzien met zoveel oude bekenden. Ik mocht elke dag de presentatie “Jouw eigen, unieke route naar een succesvolle(re) salon” verzorgen. Er was veel belangstelling en ook veel herkenning.

Misschien herken je het zelf ook wel…

Dat je thuiskomt na een beursbezoek met leuke nieuwe dingen, om er vervolgens achter te komen dat het op de één of andere manier niet werkt bij jouw in de salon? Of misschien word je wel eens onzeker door wat je bij collega’s allemaal voorbij ziet komen op social media? Of heb je soms het gevoel dat het je overkomt in de salon, dat je als het ware geleefd wordt. Hoe kun je er voor zorgen dat je voortaan alleen de keuzes maakt die goed voor jou en je salon zijn? Hoe zorg je er nu voor dat jij zelf je koers bepaalt?

Na het lezen van dit blog weet je beter wat er wel en niet bij je past en zal je gemakkelijker de juiste keuzes maken en ook veel krachtiger overkomen!

Tijdens de intake stel ik met name heel veel vragen en kijken we of er een klik is om samen een traject in te gaan. Emma besluit om er voor te gaan.

Coachsessie 1/3:

Tijdens de eerste sessie staat Emma zelf centraal. Weer stel ik heel veel vragen. Wat zijn haar waarden? Wat zijn haar drijfveren? Waar krijgt ze energie van en waar juist niet? Etc.

Na afloop van de sessie stuur ik haar een verslag en een aantal “to-do’s”: opdrachten om uit te werken, allemaal gericht op Emma zelf en haar persoonlijke waarden, drijfveren en eigenschappen.

Coachsessie 2/3

Tijdens de tweede sessie bespreken we de persoonlijke waarden en drijfveren van Emma en tot welke inzichten ze is gekomen. We bespreken hoe ze deze waarden en drijfveren zou kunnen verwerken in haar salonconcept. Hoe zou ze haar salon het allerliefste zien? Welke behandelingen? Wie is haar ideale klant?

Na afloop van de sessie stuur ik haar weer een verslag en zaken om uit te werken. Deze keer gaat ze o.a. aan de slag met het maken van een visiebord, om inzichtelijk te krijgen waar ze naar toe wil met haar salon.

Coachsessie 3/3

Tijdens de derde sessie bespreken we haar visiebord, kijken we naar het profiel van haar ideale klant en hoeveel van deze ideale klanten er al in haar klantenbestand zitten etc.. We vertalen alles naar een uniek salonconcept. Een concept dat helemaal in harmonie is met de waarden, drijfveren en visie van Emma. Ook bespreken we hoe ze om gaat met de klanten van het eerste uur. Het voelt niet goed voor Emma om deze klanten te weigeren, daarom gaan we werken aan haar gevoel en verwachting bij deze klanten. Waar is ze ze dankbaar voor, kan ze ook haar eigen gevoel en verwachting bijstellen?

Ook na afloop van deze derde en laatste sessie krijgt Emma weer een verslag met de bijbehorende opdrachten. Ze maakt alles waar ze niet meer de focus op wil hebben minder zichtbaar. Zo heeft ze nu nog maar 1 ontspannende behandeling op haar prijslijst. Alle certificaten en diploma’s van ontspanningsmassages, manicure etc. worden weggehaald uit de salon en ook alle andere uitingen in de salon zijn volledig gericht op wat zij wil uitstralen. Bij de klanten van het eerste uur heeft ze nu een beter gevoel en raar maar waar, nu ze het een beetje heeft losgelaten, zijn er warempel klanten die zelf om een huid verbeterende behandeling vragen of nu wel producten voor thuis willen!

Na afloop van het 1-op-1 traject geeft Emma aan dat ze weer veel meer plezier in haar werk heeft en dat ze weer energie van krijgt. Ze heeft de regie en straalt dit ook uit. Doordat haar boodschap nu duidelijker is, gaan steeds meer mensen voor de behandelingen en kuren.

Onderhoudstraject

Omdat Emma het coachen heel fijn en stimulerend vond, heeft ze na afsluiting van het traject besloten om voor een ‘onderhoudstraject” te gaan. Bij een onderhoudstraject word je het hele jaar gecoacht. We hebben 3x een 1-op-1 coachgesprek en verder kun je steeds een beroep op mij doen voor inspiratie, feedback, een schop onder je … etc.

Bij Emma zijn we nu vooral bezig met hoe je nu een perfecte intake doet en verkooptechnieken. De afgelopen jaren lag het percentage behandelingen steeds op zo’n 70% en de verkoop op 30%. Inmiddels  (na 2 maanden) zit Emma op 50 / 50 en ik weet zeker dat ze er minimaal 30 / 70 van kan maken. Zonder het gevoel te hebben dat ze “verkoperig” over komt. Ook gaat ze dit jaar werken aan haar zichtbaarheid, met o.a. een social mediaplan.

Samen maken we jouw salon nog succesvoller!

Wil je weten wat een coachtraject voor jouw salon kan betekenen? Neem gerust contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.