Waarom je niet nog harder je best moet doen het komende jaar…

Ga je nog harder je best doen? Misschien nog meer uren werken om je omzet te halen? Nog harder hopen dat je nieuwe klanten krijgt, of dat je klanten in het nieuwe jaar wel je kuren boeken en je producten kopen? Paniekerig zoeken naar wat je nu weer op social media zult plaatsen? Ik kan je vertellen dat dat niet de manier is om succesvoller te worden.

Ik dacht hier van de week over na tijdens mijn hardlooprondje. In november ga ik namelijk meedoen met de Berenloop op Terschelling, voor mijn 9e halve marathon. De allereerste liep ik in 2007. Ik kreeg de smaak te pakken en bleef hardlopen. Maar eigenlijk deed ik maar wat…. Toen ik eenmaal wist dat ik de 21 kilometer kon halen, deed ik dat daarna eigenlijk voor het grootste gedeelte op karakter. Gewoon de knop omzetten en lopen. Als ik andere mensen in de weer zag met trainingsschema’s vond ik dat eigenlijk een beetje overdreven. Waar mijn zus – en loopmaatje – ook na een loop bleef trainen, gooide ik mijn schoenen in een hoek om ze vervolgens weken niet aan te raken. Wel zag ik mijn tijden geleidelijk steeds langzamer worden. En bij de volgende loop hoopte ik dan dat ik mijn tijd weer zou verbeteren. Inmiddels ben ik er wel achter dat je met alleen hopen niet zo ver komt…

Hoe zie jij het komende jaar in de salon voor je? Heb je je doelen bepaald? En een concreet plan uitgewerkt om deze doelen te behalen? Of hoop je dat je meer omzet krijgt, meer gaat verkopen of de juiste klanten gaat aantrekken?

Voor de schoonheidsspecialist die niet alleen wil hopen op meer resultaat, heb ik het online coachtraject Succesvol 2022 ontwikkeld. Hiermee heb je nog voor december een helder plan klaarliggen voor het komende jaar, met duidelijke doelen en een overzichtelijke planning! Ook kun je deelnemen aan de inspiratiedag op 1 november, om samen met collega’s aan de slag te gaan met jouw plan voor 2022.

Meer informatie vind je op mijn website https://johannanauta.nl/succesvol-2022/

Ik trek mijn loopschoenen weer aan voor mijn derde training van deze week; ik heb namelijk voor het eerst in mijn leven een officieel trainingsschema en echt waar, het gaat veel beter en gemakkelijker. En bovendien heb ik weer veel meer plezier in het hardlopen! Dat gun ik jou ook in de salon!